AA Pakej 2014

                                                                                                                         
 

Selamat memasuki Tahun 2014. Pada tahun ini HAJIUMRAH.COM menganjurkan pakej-pakej Umrah sepanjang tahun, sekitar dua rombongan setiap bulan dari Januari hingga Julai (Ramadan) 2014. Hasil kejayaan menganjurkan pakej Umrah+Istanbul Dis 2013, HAJIUMRAH.COM terus akan menganjurkan pakej-pakej berikutbagi memenuhi kehendak para Jemaah yang berminat menyelusuri sejarah kegemilangan Islam di Eropah dizaman Khilafah Umayah, Abbasiah dan Uthmaniah seperti di Istanbul, Cordoba dan Granada.

Para Jemaah sekelian bolehlah memilih mana-mana pakej sepanjang 2014 seperti berikut :

JADUAL PAKEJ-PAKEJ UMRAH/TOUR 2014

(Edisi 8/1/2014)

Pakej UMRAH JAN-MAC 2014

🔻7/12 – 20/12/2013 (VisaZiarah/Khas)

  •  Umrah+Istanbul RM6950
  • Umrah+Istanbul+Cordoba+Granada RM8950
  • Umrah+London+Paris RM8950

🔻20/12/2013 – 2/1/2014 Umrah RM5500

🔻4/1 – 15/1 Umrah RM5500

🔻22/1 – 1/2 Umrah RM5500

🔻29/1 – 8/2 (Cuti Thn Baru Cina) Umrah RM5500

🔻22/2 – 5/3 Umrah RM5500

🔻1/3 – 12/3 Umrah RM5500

Pakej UMRAH CUTI SEK MAC 2014

🔻22/3 – 2/4 Umrah RM5750

Pakej UMRAH APR/MEI 2014

🔻5/4 – 16/4 Umrah RM5500

🔻19/4 – 30/4 Umrah RM5500

🔻5/5 – 14/5 Umrah RM5500

Pakej UMRAH CUTI SEK MEI-JUN 2014 >RM5750

🔻Berlepas 24/5, 25/5, 26/5, 27/5

🔻Berlepas 28/5, 29/5, 30/5, 31/5, 1/6, 2/6 (Cuti Sek Mei-Jun 28/5-15/6).

Pakej UMRAH RAMADAN/JUL 2014

🔻28/6-9/7 (Awal Ramadan) (29/6=1Rmdn). RM7450

🔻28/6-29/7 (Sbln Ramadan) RM12,000

🔻16/7-26/7 (10 Akhir Ramadan) RM9450

🔻23/7-2/8 (Akhir Rmdn+Syawal) (28/7=1Syawal) RM6450

( Musim HAJI 2014 )

Pakej UMRAH NOV/DIS 2014 (Cuti Sek 22/11-4/1)

🔻NOVEMBER (Sebaik Cuti Sek mula/VisaZiarah/Khas)

  • 22/11-4/12 Umrah+Istanbul RM6950
  • 22/11-10/12 Umrah+Istanbul+Cordoba+Granada RM8950
  • 22/11-4/12 Umrah+London+Paris RM8950

🔻DISEMBER (Sebaik selepas SPM/VisaZiarah/Khas)

  • 6/12-18/12 Umrah+Istanbul RM6950
  • 6/12-27/12 Umrah+Istanbul+Cordoba+Granada RM8950
  • 6/12-18/12 Umrah+London+Paris RM8950

🔻15/12-26/12 Umrah (VisaUmrah bermula) RM5500 (Sekolah mula 5/1/2015)

PERHATIAN

🔹Semua tarikh, harga dll di atas tertakluk kpd perubahan.

🔹Deposit RM500 (Umrah). Bayaran penuh & semua  dokumen 1bulan sebelum Tarikh Berlepas.

🔹Kursus, Taklimat, buku panduan/doa, hadiah beg-beg dll biasanya diadakan pada 9-11am Ahad 1-2 minggu terakhir sebelum Tarikh Berlepas di tempat-tempat Jemaah ramai. Akan dimaklumkan.

PENDAFTARAN / PERTANYAAN

(Umrah/upah Badal Haji/Korban/Aqiqah dll.)

Tel : 019-678 0000 / 06-764 0010 / 06-764 4494 (pej)

Email : pendaftaranhajiumrah@yahoo.com

Website : http://www.hajiumrah.com

Pejabat : 19A, Tingkat 1 (atas Kedai 7-11), Bangunan UDA, Ampangan, Seremban, NS.

Wakil-wakil : Seluruh negeri di Malaysia. 0000 (Mobile/WhatsApp)

Jemaah Pakej Haji Deluxe & Terbimbing HAJIUMRAH.COM Musim Haji 1431H/2010M ketika melakukan raptai Haji di Muzdalifah, Mekah. Ketua rombongan & bimbingan, Ustaz Halim memakai beg tali bersilang.

Semua pakej-pakej Umrah adalah selama diantara 11 (DirectFlight) hingga 14 hari (dengan Transit/Ziarah). Harga Pakej adalah termasuk tiket penerbangan, penginapan hotel (berdekatan dengan Masjidil Haram dan Masjid Nabawi), makan minum di dalam hotel (sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam), pengangkutan jalan-jalan utama (Jeddah Airport - Madinah – Mekah – Jeddah Airport), air Zamzam, cenderahati berupa beg sandang/sling bag, beg jinjing/travel bag, buku panduan ibadat dan doa. Kursus Umrah diadakan sekitar 2 minggu sebelum tarikh berlepas.

Harga pakej tidak termasuk kos membuat Pasport Antarabangsa, rawatan perubatan di Tanah Suci, suntikan Meningitis (untuk urusan Visa) dan sebagainya.

Harga pakej yang disiar di atas adalah bagi bilik penginapan secara berkumpulan, lelaki bersama lelaki, wanita bersama wanita seramai 4 – 6 orang sebilik. Tuan puan yang memohon Bilik Berpasangan dikenakan

Blue Mosque

Sila hubungi pihak kami terus atau sekiranya memberikan komen di sini, jangan lupa sertakan nombor telefon tuan puan untuk pihak kami mudah menghubungi dan membuat tindakan susulan, insyaAllah. Terima kasih.

40 Respons

  1. Assalamualaikum,

    Saya nak bertanya,ustaz ada rancangan ke utk buat pakej umrah utk bulan Januari 2009??

  2. Assalamualaikum Ustaz,

    Saya dan suami ingin mengetahui pakej haji untuk tahun 2009 dan berapakah harga untuk kanak-kanak yang berumur 13 tahun. Terima kasih

  3. Assalamualaikum wbt Ustaz,

    Saya bercadang untuk membawa keluarga saya seramai 7 orang untuk menunaikan umrah semasa cuti sekolah tahun 2009. Berapa kos yang diperlukan bagi membolehkan saya menunaikan hasrat saya itu. Untuk makluman ustaz selain saya dan suami, umur anak-anak saya pada tahun 2009 adalah seperti berikut anak lelaki 17 tahun (tkt 5), anak lelaki 15 tahun (tkt 3), anak lelaki 12 tahun (darj. 6), anak lelaki 8 tahun (darj. 2) dan anak perempuan 4 tahun. Sukacita dpt ustaz cadangkan tarikh yg sesuai berdasarkan pengalaman ustaz kerana 3orang anak-anak saya akan terlibat dgn peperiksaan utama tahun hadapan.

  4. assalamualaikum wbt

  5. sy nak tanya ustaz ada ke pakej umrah bulan january??
    semasa cuti raya cina…

  6. Assalamualaikum Ustaz,
    Saya bercadang mengerjakan umrah dan lawatan Cairo bulan March, 5hb dan 9hb saya ingin berada diMecca jadi tolong beri pendapat ustaz tarikh bila kah package yg ustaz cadangkan dan berapa kah kosnya seorang dewasa?

  7. Assalamualaikum Ustaz,

    Saya ingin bertanya, boleh kah menunaikan umrah dan haji jika sekiranya orang itu diisytihar muflis. Diisytiharkan muflis kerana kawan meminjam nama untuk beli kereta dari tahun 2000 dan terus tak bayar sampai sekarang. Persoalannya saya mempunyai paspot dan pernah ke luar negara bercuti pada 2006 dan bertekad hendak mengerjakan umrah dalam masa terdekat iaitu 2009 atau 2010. Adakah saya akan ditahan oleh pihak Imigresen di KLIA? Jika boleh menunaikan umrah, saya berhajat sangat untuk pergi. Dapat Ustaz memberi jawapan. Sekian Wasallam

    Malik Abu Bakar

  8. assalamualaikum ustaz,

    Saya dan isteri bercadang untuk pergi menunaikan haji pada tahun hadapan (2009). Adakah masih ada kekosongan dan apakah syarat-syaratnya.

    Terima kasih.

  9. Assalaimualaikum Ustaz,
    Saya berhajat untuk membawa isteri, anak perempuan dan cucu lelaki yang berumur 12 tahun mengerjakan haji pada 2009 ini? berapakan kos yang akan dikenakan oleh tabung haji untuk cucu lelaki saya? Boleh kah saya mendapat kemudahan 1 bilik untuk berempat kerana anak perempuan saya akan menjaga ibunya yang mengalami minor stroke dan mengalami kesukaran untuk bergerak.

  10. Assalamualaikum Ustaz,

    Saya bersama suami berhasrat untuk menunaikan Haji pada tahun ini. Berapakah kos yang diperlukan untuk kami berdua?

  11. he… hee… ustaz ni pun rasanya tak pernah masuk laman ni. semua pertanyaan tidak berjawab…:)

  12. salam. Ayah dan ibu saya sedang menanti giliran untuk menunaikan haji pada tahun 2019 melalui tabung haji .Sedangkan mereka sudah tua( 65 dan 63 tahun). Jika mereka ingin menunaikan haji pada tahun 2009 ini juga tetapi melalui syarikt ustaz, bagaimanakah caranya kerana mereka sudahpun mendaftar di tabung haji?Mungkin ustaz ada sebarang cadangan dan pandangan. JazakaAllah Khairal Jaza’.

  13. Ustaz,
    Salam, berpeluangkah saya dan isteri yang mendapat status ‘menunggu’ dari TH utk menunaikan haji tahun ini? jika diikutkan giliran, tahun ini adalah giliran yg dijanjikan semasa mendaftar dulu. T. Kasih

  14. Assalamualaikum Ustaz,
    Memandangkan musim haji akan berlangsung lebih awal tahun 2009 ini,adakah ustaz bercadang untuk membuat pakej umrah ziarah musim sejuk bermula dari minggu ketiga bulan Disember tahun ini? Saya dapati ada beberapa agency pelancungan seperti andalusia travel and tours sudah pun mengiklankan pakej umrah ziarah musim sejuk seawal 20 Disember 2009 dengan menggunakan visa ziarah..Apakah pandangan dan pengalaman ustaz ? Bukan apa. seboleh-bolehnya ramai yang berminat untuk buat umrah ketika cuti sekolah hujung tahun ini dengan niat untuk membawa anak2 sekali.

  15. Assalamualaikum Ustaz,

    Saya bercadang ingin mengerjakan umrah bersama ibu saya.

    Bolehkah sya dapatkan pakej umrah dalam akhir tahun 2010.

    Wassalam

  16. Assalamualaikum ustaz.
    Saya ingin menghantar ibu saya ketanah suci untuk mengerjakan haji bagi tahun 2010 tetapi ibu saya masih belum mendaftar dengan tabung haji dan adik saya akan cuba mendaftarkan nama ibu saya ke tabung haji insyaallah pada minggu ini.
    Sekiranya, saya ingin menghantar ibu melalui ejen ustaz untuk tahun ini, layakkah beliau dan bagaimana cara untuk saya mendaftarkan nama ibu saya kepada ustaz.

  17. ustaz,
    saya ingin tahu menegenai pakej umrah utk tahun 2010.bila kah yang paling awal??

  18. Assalamualaikum,

    Utk Package umrah tahun 2010 bulan Jun (Cuti Sekolah)dapat kiranya pihak tuan dapat memberi harga untuk seorang bertolak dari Penang KLIA Jeddah.Saya mempunyai 10 org jemaah

  19. Assalamualaikum w.b.t

    Ustaz, sekiranya saya telah mendaftar di Tabung Haji, bilakah saya dan suami akan mendaftar untuk tunaikan Ibadah Haji Tahun 2011 melalui Pakej Haji Ustaz. Bayaran pendahuluan pula bagaimana?

    terim kasih

  20. Assalamualaikum

    Saya perlukan quotation ke umrah musim cuti sekolah bulan Disember 2010. Bertolak dari Kuala Terengganu.
    h/p: 019-2024039
    Terima kasih

  21. Assalammualaikum ustaz,
    Saya cadang nak mengerjakan umrah tapi itinerary ade perubahan sedikit..2minggu umrah + 1 minggu diegypt. Waktu pulang saya nak ke egypt dan backpack sendiri. Anggaran harga kalau saya mntk pihak ustaz sediakan flight kl-jeddah-cairo-kl & ground package umrah..mintak ustaz kasi anggaran jika pergi bulan december dgn visa ziarah.. dan jugak march onward dengan visa umrah..

  22. Assalammualaikum.
    saya nak bertanya ustaz, adakah pakej umrah 14 hari dan berapa harga bagi satu bilik untuk 4 orang (berpasangan) bagi bulan Feb 2010.

    Terima kasih

  23. Assalamualaikum.. Saya berhajat nak pegi umrah tahun ini seorang diri dgn keizinan suami….ada x pakej umrah dlm spuloh hari n penerbangan mas..klu ada blh ustaz maklumkan kos.Trima kasih

  24. Apakah pakej- pakej yang ada untuk umrah pada 10 – 19 Jun 2010 untuk sekeluarga suami isteri dan anak 3 orang?

    TK
    faridah
    012 2644079

  25. assalamualaikum, ustaz. sy nak tumpang tanya. Ada tak, bank maybank atau bank2 tempatan kita di mekah dan madinah?… maklumla kalu terdesak untuk menggunakan duit. dan kalu boleh, saya xmahu bawa cash money yang byk. apakah alternatif untuk menggeluarkan duit….. di tanah suci itu… adakah lebih menguntungkan kalu menukar duit malaysia ke rial di Malaysia. Apakah cadangan ustaz untuk pengurusan duit di tanah suci…

  26. adakah budak belum baligh pun kena dam jika langgar pantang larang semasa menunaikan umrah.

  27. salam ustaz, saya study kat egypt.
    so from here boleh tak kalau pakai pakej ustaz nih
    tolong settlekan visa semua.
    macam mana eh ustaz?

  28. saya minat pakej sebulan umrah ramadhan 2011 sebilik 2 orang . mohon penerangan ( info ).

  29. Salam, ustaz saya ingin bertanya. Ibu saya berhajat untuk pergi menunaikan fardhu haji pada tahun hadapan. Cuma ingin bertanya, ada tak agensi ustaz dapat menunaikan hasrat ibu saya kerana dia pergi seorang dan adakah pihak agensi menyediakan muhrim untuk membantu. Pohon pihak ustaz untuk membantu dan email pada saya. tq

  30. Salam, ustaz saya ingin bertanya. Ibu saya berhajat untuk pergi menunaikan ibadah umrah pada Mei tahun ni. Cuma ingin bertanya, berapa jarak dari hotel penginapan ke Masjid Makkah dan Masjid Madinah. Ini kerana ibu saya tidak mampu berjalan jauh. Pohon pihak ustaz untuk membantu dan email pada saya

  31. Saya bersama isteri saya bercadang menunaikan umrah pada 28/5/11-12/6/11 (cuti sekolah). Sila hubungi saya pakej yang ada dengan segera, terima kasih.

  32. Assalamualikum

    Kami wakil dari Klinik Ummu Roihan Kuantan ingin menawarkan suntikan untuk haji dan Umrah dengan harga yang menarik :

    Vaksin ( 3 tahun ): RM 110.00

    Vaksin ( 5 tahun ): RM 160.00

    Klinik kami beralamat di
    A 273, PERKAMPUNGAN SUNGAI ISAP JAYA,25150 KUANTAN, PAHANG

    ISNIN-JUMAAT : 5.30PTG-12.00MLM.
    SABTU, AHAD, CUTI AM : 10.00PG-12.00MLM.

    NO TEL/FAX: 09-536 1702/013-9296825/017-9147265

    Temui kami di facebook: Klinik Ummu Roihan

  33. Saya bersama dengan isteri dan anak-anak(seramai 9 orang) bercadang hendak mengerjakan UMRAH dalam BULAN DISEMBER, 2011. Buleh atau tidak Ustaz tolong hantarkan kepada saya jadual dan atur cara tertentunay haribulan/tarikh berlepas dan balik ka Kuala Lumpur.

    Sekiranya tidak ada visa UMRAH buleh atau tidak digunakan visa ziarah?

    Terima kasih dan salam hormat.

  34. Asssalamualaikum Ustaz.

    Ada beberapa musykil.

    1. Kami 2 orang dari P.Pinang. Bilakah tarikh Umrah untuk sebulan Ramadhan 2012?

    2. Bolehkah berlepas sebelum 1 Ramadhan?

    3. Adakah pakej Umrah Ramadhan sebulan dan ziaran ke Turkey sewaktu dalam perlajalanan balik?

    4. Harga pakej?

    Terima kasih

  35. assalamualaikum ustaz,

    saya dan keluarga saya ingin mengerjakan umrah tahun ni , insallah bulan December 2012 seramai 7 org. (6 dewasa dan seorg kanak kanak berumur 6 thn), berapakah cost seorg , untuk umrah n ziarah.,

    Hussain

  36. salam. ustaz.

    nak tanya kalau kos haji 22k so kami kena bawa belanja utk kerja haji berapa?

  37. assalamualaikum dan salam sejahtera, saya membantu abang saya yang tinggal di riyadh untuk mencari pelanggan bagi menjual kad sim untuk umrah dan haji.jika pihak tuan berminat, sila hubungi saya di nombor telefon berikut. wassalam.

  38. Salam Ustaz,

    Saya dan isteri ( warga Spura ) ingin membawa makcik dan pakcik ( warga Malaysia ) dari Bangsar KL ingin menunaikan Umrah ( dalam bulan Apr atau May ). Kami ingin mengikut Ustaz dan jemaah lain dari Malaysia.

    Ada berberapa soalan yang boleh tuan jelaskan :

    1) Berkenaan visa untuk kami warga Spura ?
    2) Kami ingin naik penerbangan Saudi dari Spura ?
    3) Tinggal di hotel yang dekat dengan Haram ( dalam 100 metres ) ?
    4) Hotel yang terdekat di Madinah ?
    5) makanan – full board ?
    6) Mutawif atau Ustaz yang membimbing ?
    7) Harga package ?

    Terima Kaseh,

    Mohamed Ali ( Spura )
    HP : +65-97315120

    • Wsm ww

      Warga Spura kena buat VisaUmrah sendiri (melalui travel agent di sana) dan selepas dah dapat, boleh mengikuti penerbangan dan pakej kami.
      Pilih tarikh tarikh yang saya sendiri membawa Jemaah.
      Harga pakej RM5500 atau RM5750 (Cuti Sekolah).

      Terima kasih.

      IKLAN / PENGUMUMAN :
      Pendaftaran pakej-pakej Umrah, Umrah Khas, Umrah+Tour upah Badal Haji, Korban/Aqiqah di Tanah Suci dibuka sepanjang tahun. Sila mendaftar dengan menghubungi Pejabat Urusan 06-764 0010 / 06-764 4494 (pej), 016-696 7770 (Haji Azhar, staff) atau terus hubungi Ustaz Haji Abdul Halim Abdullah 019-678 0000.

      Untuk memudahkan tuan puan, semua urusan boleh juga dilakukan melalui jarak jauh.

      “Harapan Anda Matlamat Kami”

      HAJIUMRAH.COM

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 81 other followers

%d bloggers like this: