UMRAH Mid-JUN/JULAI 2014

Rombongan pakej Umrah HAJIUMRAH.COM ketika berniat di Miqat Bi’r Ali, Madinah. Ustaz Halim berdiri di tengah-tengah.

Kelebihan Umrah dalam bulan Ramadan:

Rasulullah saw hanya sempat mengerjakan sekali Haji sahaja di dalam hidup Baginda saw. Haji dalam tahun 9 Hijrah ini (setahun sebelum Nabi saw wafat) dikenali sebagai “Haji Perpisahan” dikerjakan bersama 140,000 umat Islam, sekaligus menjadi pedoman ibadah Haji umat Islam sehingga akhir zaman. Sebahagian sahabat yang tidak mampu tidak dapat membawa isteri mereka turut serta. Dalam kesedihan isteri-isteri mereka menyampaikan salam kepada Rasulullah saw melalui suami-suami mereka sebelum Bagin da saw berangkat dari Madinah ke Mekah. Setelah menjawab salam mereka, Baginda saw bersabda bermaksud, “Sampaikan kepada mereka (isteri-isteri Sahabat) bahawa (mengerjakan) Umrah dalam bulan Ramadan menyamai (pahalanya dengan mengerjakan) Haji bersama aku”. Alangkah besarnya pahala mengerjakan Umrah dalam bulan Ramadan.

PENDAFTARAN UMRAH :  Untuk mendaftar, telefon 06 – 764 4494 (pejabat) atau smskan nama dan pakej pilihan anda kepada 016 – 696 7770 (pejabat / Haji Azhar) atau terus kepada 019 – 678 0000 (Ustaz Halim, Malaysia), +966 - 503 - 508 007 (Ustaz Halim, Mekah & Madinah) dan anda nanti akan dihubungi dan dilayan seterusnya.

 Sekian, terima kasih.

 “HARAPAN ANDA MATLAMAT KAMI”

 Ustaz Halim HAJIUMRAH.COM 019-678 0000

 

46 Respons

  1. assalamualaikum.
    Saya cikgu Muhammad Salleh Abdullah.nak bertanyakan tentang berapakah pakej umrah pada bulan ogos ni..
    sekian teima kasih

  2. Assalamualaikum,
    Saya bercadang hendak membawa anak-anak saya seramai 4 org (all below 12 yrs) untuk umrah cuti sek Ogos ni. harap ustaz boleh memberi saya ‘detail’ harga pakej ini.

    Terima kasih.

    • Salam.Saya bercadang untuk mengerjakan umrah awal ramadhan 2010 bersama-sama dengan suami ( tidak berapa sihat),ibu,kakak dan anak lelaki dewasa.Adakah sebarang pakej untuk 5 orang yang ekonomikal ditawarkan ?Sekian terima kasih.

  3. Ogos ke Mekah/Madinah. berapa belanja

  4. Assalamualaikum Ustaz,
    saya bercadang untuk mengerjakan umrah dalam tahun 2009 kerana telah bernazar atas kesihatan anak.boleh ustaz emailkan saya pakej umrah yang mana jangka masa tidak lah begitu lama.Terima kasih.

  5. salamustaz,

    saya bercadang untuk pergi berdua dewasa.
    saya ingin tahu butiran terperinci untuk:
    1. musim kurang permintaan 15 jun- 1 julai dan
    2. pakej ogos.

  6. salam,

    saya ingin mendapatkan pakej umrah bulan ogos dengan lebih lanjut (harga, tarikh berlepas & butir yang diperlukan).

    01932091698

  7. Assalamualaikum Ustaz..Saya ada cadangan nak pi umrah..cuma nak tahu lebih lanjut kos untuk pi umrah 2 Dewasa(Suami Isteri) dan 1 orang kanakx Umur 3/4 tahun. Boleh Ustaz hantar butirx lanjut kos dan cadangan tarikhnya. Terima kasih.

  8. salam ustaz, kalau booking berkumpulan boleh dpt diskaun tak? berapa jarak hotel di mekah dari masjidil haram sbb saya nak bawa ibu yg agak uzur – 0195257680

  9. salam ustaz, saya dan keluarga mahu pergi pada akhir bulan oktober 2010 ? brp harga pakej umrah pada masa itu?

    tkasih

  10. salam ustaz , pembetulan ,
    pada pertengahan bulan disember 2010?

    maaf ats kesilapan .
    3 org dewasa.

  11. Salam Ustaz, Saya nak buat aqiqah untuk cucu saya. Lelaki. Berapa ustaz? Nak minta pihak ustaz yang lakukan

  12. Salam

    Apa nama dan alamat syarikat travel agency ustaz?

    Terima kasih.

    • assalamualaikum ustaz Halim,

      Saya ingin mengerjakan umrah dan buat akikah anak
      lelaki saya. Bagaimana caranya jika menerusi syarikat ustaz ?

  13. Assalamualaikum wrb. Saya bersama suami dan 2 orang kawan perempuan ingin menunaikan umrah pada hujung Syaaban dan awal Ramadhan selama 2 minggu. sila hantar quotation untuk 4 orang ( 1 lelaki dan 3 perempuan ) berumur antara 40 – 48 tahun.
    Saya ingin berkursus sila nyatakan jadual kursus. No. tel 03-79676948

  14. saya, suami dan ibu mertua bercadang utk buat umrah pd bulan dec 2010. Saya dimaklumkan hr lebih mahal. apa beza umrah dan ziarah?mengapa ia lebih mhl?

  15. Slam Alyqum
    I am Palestinian student in KL, I want to do Umrah in the first days of Ramadan, I need visa of Umrah for me and my family -wife and four kids-, we have Jordanian passport. I have already air Tickets, and I want to go out to Jordan after the Umrah. I need the visa and the hotel booking for 10-15 days,
    I will be thanks if you can reply
    Ahmad

  16. Slam
    I send you my mobile abon your request, 0136161256

  17. Assalamualaikum ustaz.

    Ayah saya dan rakannya bercadang untuk mengikuti jemaah umrah daripada pihak ustaz sebelum ramadhan pada tahun ini iaitu pada 06 Ogos. Adakah terdapat kekosongan pada tarikh tersebut atau mana-mana tarikh sebelum ramadhan yang boleh diikuti oleh mereka? Dan berapakah harganya?

    Saya juga ingin bertanya, seandainya mereka mengikuti jemaah umrah yang dianjurkan oleh pihak ustaz, selepas habis tempoh yang dijadualkan untuk berada di sana, bolehkah mereka menambah tempoh untuk berada di sana? Maksudnya, mereka akan pergi bersama jemaah dan mereka akan balik sendiri dan tidak mengikuti jemaah yang lain.

  18. assalamualaikum wbt ustaz.

    mohon ustaz attach paccage umrah dan ziarah pada ramadhan nanti. thanks

  19. ASWT,
    Ustaz, saya nak bawa ayah saya yang OKU berumur 78 tahun, menggunakan kerusi roda, dan ibu usia 74 tahun serta bapa saudara saya.
    Soalannya . pekej cuti sekolah bulan 8 – bila tarikhnya dan pakej umrah berapa harganya untuk 4 orang.
    Saya memerlukan satu bilik untuk kami sekeluarga supaya senang saya membantu ayah saya itu.
    Terima kasih

  20. Asalm mualaikum ustaz. saya rasa bersukor kerana terpilih untok syand by unt keMekah tahu ini 2010. tapi saya blum pernah hadir krusus haji. saya sudah pun serahkan surat besetuju pergi, tapi agak bimbang ats blum pera adir krusus ,walaupun saya dah keumrah tahun 80. Apa nasihat ustaz

  21. Ustaz,

    Saya berminat utk mmbawa ibu for Pakej Umrah Winter (22/12 ke 2/1) Disember, boleh bg price on pakej ni utk 2org sebilik,

    dan yang paling penting, bila saya boleh dapatkan kembali pasport saya sbb saya harus ke luar negara semggu (9/12-15/12).

    Adakah sempat utk settle visa ziarah sblm sy dpt passpot semula??

  22. Salam Ustaz. Saya ingin tahu harga pakej umrah di penghujung bulan Ramadan iaitu bertairkh 21.08.2011 sehingga 02.09.2011.

  23. Assalamualaikum Ustaz. Saya ingin tahu harga pakej umrah di penghujung bulan Ramadan iaitu bertarikh 21.08.2011 sehingga 03.09.2011 bagi 3 orang dewasa dan 2 orang kanak-kanak (10 & 5 tahun). Terima Kasih

  24. salam ya ustaz..ana ingin bertanya tentang pakej pelajar pada tahun ini..(pelajar mesir)..berapa dan bile tarikhnya?

  25. saya nak daftar umrah ramadhan 2011 boleh ustaz bagi kos awal/akhr ramadhan

  26. assalamualaikum ustaz…saya belum ada duit nak kesana… tapi hati saya benar2 terpanggil untuk menunaikan umrah…saya benar2 teringin ke sana ustaz…saya nak kumpul duit dan nak tunaikan umrah pada bulan julai 2012… boleh kan ustaz?

  27. Assalamualaikum Al-Fadhil Ustaz

    Saya sekeluarga seramai empat orang ingin mengerjakan umrah sebulan pada Ramadhan 1433H(2012M). Oleh itu mohon makluman pakej ekonomi yang ada untuk empat orang sebilik. Sekian terima kasih. Wassalaam.

    Hj.Ismail b. Bidin

  28. Assalammualaikum ustaz,
    Saya ingin tahu adakah WAKIL ustaz ada di Pulau Pinang.? Kerana senang saya berurusan dengan WAKIL tersebut. Saya sebenarnya sedang tercari2 packge yng mampu saya sertai . Apa yang saya lihat ,saya tertarik dengan packge UMRAH RAMADAN +MESIR (14 hari ). Adakah packge ini tidak termasuk tambang bagi pengangkutan dalam negeri ,maksud saya dari Pulau Pinang?

  29. salam..ustaz, saye berminat nk mengetahui pakej umrah utk akhir ramadhan 2012..samada pakej umrah sahaja atau sekali dengan pakej umrah ziarah..nak tgk budget dulu..terima kasih..

  30. pakej umrah sebulan 2012?
    umrah ranadhan awal,tengah n akhir berapa?
    hotel2..madinah n mekah
    sarapan?
    terimakasih

  31. assalamualaikum ustaz, bilakah tarikh umrah akhir ramadhan 2012 dan harga pakejnya untuk 9 org kami sekeluarga, saya puan rosmawati dari kuching, sarawak. terimakasih

  32. Salam ustaz,

    Nak tanya umrah sebulan ramadhan pada tahun ini, ustaz ada pergi bersama dgn jemaah atau tidak?… dan berapa kos umrah sebulan ramadhan untuk 2 org sebilik pada tahun ini, saya nak daftar mak n ayah mertua saya…

    1) Hj Husin Bin Saleh
    2) Hjh Salmiah Bt Chik

    Terima Kasih
    Shaiful Azuan
    013-3049469

  33. Salam
    Ustaz,umrah untuk akhir tahun ni ada tak?dlm bulan 11 dan 12.syukran

  34. Salam..
    Ustaz,umrah untuk akhir tahun 2012 ada x.Dlm bulan 11 dan 12.syukran

  35. a’kum ustaz.., sy ingin mendapatkn maklumat dan harga bagi pakej umrah sebulan ramadhan..sertaikan details…

  36. Assalam ustaz..
    Saya bercadang untuk menunaikan umrah dihujung ramadhan dan awal aidilfitri..macam seminggu terakhir ramadhan dan disambung dengan aidilfitri sekali di sana..saya guru dan kalau boleh ingin pergi pada cuti sekolah..macam mane dengan jadual nye..dilaman wed ini tidak ader jadual disertakan..
    disini saya sertakan no tel bagi memudahkan pihak tuan menghubungi saya.

    MUSAFIL HAPIZ BIN MOHD JAINI

    Diharapkan pihak tuan dapat membantu. Terima kasih

  37. assalamualaikum ustaz halim,
    pakej umrah untuk pelajar2 dari mesir ada disediakan ke tahun ni?
    sy sgt2 berminat utk mnunaikan umrah thn ni.

  38. Assamualaikum ustaz halim,
    pakej umrah untuk peng hujug ramadan hingga awal syawal masih ada kekosongan ke?. bape harga

  39. SALAM..MOHON USTAZ BG DETAIL HARGA UNTUK UMRAH 10 HARI DI AKHIR RAMADHAN 2014
    anggaran wang saku yg perlu sy bw untuk ke sana berapa ya..sy berhajat untuk membawa ibu saya .. t.ksih ustaz

    • Wsm ww

      Boleh klik di laman yang berkenaan.

      Terima kasih.

      IKLAN / PENGUMUMAN :
      Pendaftaran pakej-pakej Umrah, Umrah Khas, Umrah+Tour upah Badal Haji, Korban/Aqiqah di Tanah Suci dibuka sepanjang tahun. Sila mendaftar dengan menghubungi Pejabat Urusan 06-764 0010 / 06-764 4494 (pej), 016-696 7770 (Haji Azhar, staff) atau terus hubungi Ustaz Haji Abdul Halim Abdullah 019-678 0000.

      Untuk memudahkan tuan puan, semua urusan boleh juga dilakukan melalui jarak jauh.

      “Harapan Anda Matlamat Kami”

      HAJIUMRAH.COM

  40. Salam Ustaz
    Minta betulkan tarikh sebenar Pakej Umrah tahun 2014 di web site ini. Tarikh mengelirukan. Terima aksih.

    • Wsm ww

      Website telah di update. Mohon lawati.

      Terima kasih.

      IKLAN / PENGUMUMAN :
      Pendaftaran pakej-pakej Umrah, Umrah Khas, Umrah+Tour upah Badal Haji, Korban/Aqiqah di Tanah Suci dibuka sepanjang tahun. Sila mendaftar dengan menghubungi Pejabat Urusan 06-764 0010 / 06-764 4494 (pej), 016-696 7770 (Haji Azhar, staff) atau terus hubungi Ustaz Haji Abdul Halim Abdullah 019-678 0000.

      Untuk memudahkan tuan puan, semua urusan boleh juga dilakukan melalui jarak jauh.

      “Harapan Anda Matlamat Kami”

      HAJIUMRAH.COM

  41. salam
    ada x pakej di bulan ogos???

    • TAWARAN PAKEJ IBADAH UMRAH + ISLAMIC TOURS

      (A) UMRAH VISA KHAS/ZIARAH
      Umrah (5-6 hari) + Istanbul (4-5 hari) RM6950*
      Umrah (5-6 hari) + Istanbul + Andalus (Cordova + Granada + Malaga) (7-8hari) RM9950*
      Umrah (5-6 hari) + London/Paris (5-6 hari) RM8950*

      *Harga tidak termasuk makan minum (tidak disediakan).

      Tarikh-tarikh Berlepas :
      (1) Berlepas 22/11/2014 (sebaik mula Cuti Sek)
      (2) Berlepas 6/12/2014 (sebaik tamat Peperiksaan SPM)

      (B) VISA UMRAH BIASA
      Umrah sahaja (11-12 hari) dari RM5500^
      Umrah (8-9 hari) + Istanbul (3 hari) RM7250^

      ^Harga termasuk makan minum di Tanah Suci (Mekah & Madinah). Tidak termasuk makan minum di Istanbul.

      Tarikh-tarikh Berlepas :
      (a) Disember : 15/12/2014
      (b) Januari – Julai 2015 : Berlepas setiap bulan.

      Perhatian :
      1- Kursus (dengan serahan Buku Panduan, cenderahati beg-beg dsb) diadakan 1-2 minggu sebelum tarikh berlepas.
      2- Urusan dengan Pejabat Urusan boleh dilakukan melalui jarak jauh.
      3- Boleh berlaku sedikit perubahan tarikh, harga, jadual aktiviti dsb mengikut keadaan.

      Untuk Pertanyaan & Pendaftaran, sila hubungi :
      Pejabat Urusan 06-764 0010 (pej) / 012 – 659 0000 (hp/wasap)
      19A, Tingkat 01 (atas Kedai 7-11), Bangunan UDA Ampangan,
      70400 Seremban, Negeri Sembilan.

      Sekian, terima kasih.

      HARAPAN ANDA MATLAMAT KAMI

      Pengarah Urusan
      Ustaz Haji Abdul Halim Abdullah
      019-678 0000 (tel/wsp).

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 85 other followers

%d bloggers like this: