Pendaftaran Umrah Cuti Sekolah Mei-Jun 2012 rancak & terus dibuka sepanjang April dan Mei

Rombongan HAJIUMRAH.COM di depan Masjid Nabawi. Ustaz Halim di tengah-tengah memakai vest.

Pakej yang ditawarkan adalah Pakej Umrah Deluxe/Biasa berlepas 24 Mei 2012 RM6150,  Pakej Umrah+Egypt Tour berlepas 24 Mei 2012 RM6850 dan Pakej Umrah Ekonomi berlepas 26 Mei 2012 RM5590 :

(1) Pakej Umrah Deluxe/Biasa berlepas 24 Mei 2012 RM6150. Bilangan hari di Madinah adalah sekitar 6 hari ! iaitu 3 hari lebih dari pakej-pakej yang biasa dikendalikan. Oleh itu jemaah yang mempunyai masa yang lebih di Madinah ini di rancang akan dibawa melawat ke tempattempat tambahan seperti bandar badar, iaitu tempat berlaku Perang Badar yang terletak kira-kira 160 km dari Madinah, Bukit Magnet, 30 km dari Madinah, Bukit Thaur Madinah, yang merupakan sempadan Tanah haram Madinah dan sebagainya. Setakat ini pesawat yang dipilih adalah pesawat direct, tanpa transit, untuk menjamin keselesaan anda, kecuali sekiranya ada perubahan jenis pesawat (akan dimaklumkan kelak).

(2) Pakej Umrah+Egypt Tour berlepas 24 Mei 2012 RM6850. Di Mesir jemaah berpeluang dibawa ziarah ke Universiti Al-Azhar, Maqam dan Masjid Imam Syafie dan masjid-masjid bersejarah yang lain. Begitu juga jemaah berpeluang ke Piramid dan Spinx di Giza, Cairo, ke Museum Firaun dimana terdapat mumi-mumi firaun-firaun dahulu kala termasuk Firaun Ramses II yang sezaman dan menentang Nabi Musa as. Jika masa mengizinkan, jemaah akan dibawa ke bandar laut Iskandariah (Alexendria), 250 km dari Kaherah.

(3) Pakej Umrah Ekonomi berlepas 26 Mei 2012 RM5590. Dengan harga paling berpatutan, jemaah bereluang ke Tanah Suci dengan selesa, gembira dan terbimbing ibadat mereka dengan baik dan sempurna. Tempat adalah terhad. Oleh itu sila mendaftar segera sebelum tempat kehabisan.

Ustaz Halim HAJIUMRAH.COM 019-678 0000, 06-764 4494 (pej).

Advertisements

3 Respons

 1. As Salam Ustaz, Apakah bezanya antara pakej Umrah ekonomi dan biasa. Minta tolong Ustaz jelaskan dgn teperinci. Sekian terima kasih dan Wassalam. WanB

 2. ustaz,
  saya nak tanya berapa jarak dari hotel penginapan ke masjid nabawi dan masjidil haram?
  contoh nama2 hotel2 yg disediakan?
  saya berminat jika jarak hotel kurang drpd 100meter.
  ini supaya memudahkan sy berulang-alik masjid-hotel dan berpeluang solat 5 waktu di hotel.
  syukran..

  • maaf, solat 5 waktu di masjid
   sebelum ini saya pernah menginap di hotel yg agak jauh dgn masjid (400-500meter)
   sukar dan penat saya untuk ulang-alik masjid-hotel..ditambah dgn cuaca yg panas dan kasihan kpd org2 tua sy yg agak uzur

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: