(B) 8/6-8/7/2016 Sebulan Ramadan RM13500

HARI 01– Jemaah berada di KLIA dan check-in. Jemaah yang tiba awal sila duduk di kerusi-kerusi dan tunggu berdekatan dengan Pintu 05 di Lantai Berlepas (Departure Floor), iaitu tingkat yang teratas sekali.

HARI 02 – Rombongan jemaah tiba di Jeddah Aiport. Jemaah kemudiannya tiba di Madinah dengan menaiki bas ekspress. Jemaah dibawa menziarahi Masjid Nabawi dan Maqam Rasulullah saw. Kemudian acara bebas di Raudhah, sebuah taman dari taman-taman Syurga (Hadis).

HARI 03 & 04 – Rombongan ibawa melawat tempat-tempat bersejarah di sekitar bandar Madinah peninggalan Rasulullah saw dan para Sahabatnya. Jemaah juga akan melawat Pasar Kurna dan Ladang Kurna untuk membeli buah kurma untuk dibawa pulang ke Malaysia.

HARI 05 – Jemaah bersiap untuk berihram dan bas bertolak menuju ke Mekah. Di miqat Bi’r Ali (kira-kira 7 km dari pusat bandar Madinah), jemaah akan singgah sebentar, bersolat sunat Ihram dan berniat Umrah. Didalam bas, jemaah bertalbiyah dan berehat. Setiba di Mekah jemaah akan mengerjakan Umrah yang pertama dibawah bimbingan mutawif.

HARI 06 – Jemaah dibawa dengan bas ke tempat-tempat bersejarah di Mekah dan juga tempat-tempaty Manasik (mengerjakan ibadat) Haji seperti padang Arafah, Muzdalifah dan Mina. Di tempat lawatan terakhir, Jaaranah, yang merupakan salah satu tempat Miqaat, jemaah akan bersiap ihram dan berniat Umrah. Selepas itu bas membawa jemaah kembali ke hotel atau Masjidil Haram untuk menyempurnakan ibadat Umrah yang kedua.

HARI-HARI SETERUSNYA – Jemaah dibawa melawat ke tempat-tempat bersejarah dan miqaat Umrah untuk mengerjakan Umrah. Tempat-tempat bersejarah termasuk Hudaibiyah (tempat Nabi saw mengadakan Perjanjian Hudaibiah dengan Quraisy), kubur-kubur isteri-isteri Nabi saw dan sebagainya. Ini tertakluk kepada perubahan program.

HARI TERAKHIR – Setelah jemaah menurunkan beg-beg besar ke bawah hotel, jemaah akan Tawaf Wadak (tawaf perpisahan) sebelum bertolak ke Jeddah Airport untuk pulang ke Malaysia.

HARI TIBA KLIA : Rombongan jemaah mendarat dan disambut oleh sanak saudara di KLIA. (Tarikh dan masa mendarat adalah seperti jadual di atas).

“Ya Allah, terimalah ibadah Umrah ku sebagai ibadah yang mabrur. Ameen”

Cara Mendaftar :

Hubungi Pejabat Urusan 06-764 0010 / 06-764 4494 / 012-659 0000 (Cik Aisyah, staff) atau terus SMSkan / WASAPkan nama-nama penuh dan tarikh pilihan ke Pejabat Urusan 012- 659 0000 (Cik Aisyah, staff).

“HARAPAN ANDA MATLAMAT KAMI”

Ustaz Halim  www.HAJIUMRAH.com 019-678 0000

B. Engineering (University of Queensland, Australia), B.A. Pengajian Islam & Bahasa Arab (Al-Azhar, Mesir), G.D. Pengajian Islam (Cairo, Mesir)

Sijil Pengurusan Haji Tabung Haji Malaysia (Universiti Sains Islam Malaysia) I (2009) & II (2010)

Like this:

Like Memuat…

Sunting entri ini.

13 Respons

 1. Umrah sebulanRamadhanade ke? Brapa kos?

  Tq n Salam

 2. Umrah sebulanRamadhanade ke? Brapa kos?

  Tq n Salam

  tel: 0162462841

 3. Assalamualaikum wbt,
  Saya berminat dengan umrah sebulan ramadhan . Boleh saya tahu di mana hotel penginapan di Mekah dan Madinah serta jaraknya dari masjid. Berapakah kos untuk berdua sebilik. Terima kasih

 4. Aslkm , Hotel n flight in detail for 1 month umrah.

  TQ.
  Faridah

 5. boleh saya tahu macam mana nak daftar untuk umrah bagi sebulan ramadhan 2011?bayaran kena di buat secara terus ke?

 6. ASW. Saya berminat untuk melaksanakan ibadat umrah sepanjang bulan ramadan 2011 bersama isteri saya. Boleh beritahu berapa kosnya untuk dua orang sebilik. Terima kasih.

 7. salam.>>
  saya & suami bminat utk ibadat umrah sebulan ramadan dan ingin myambut syawal sekurang2nya 1 hari, berapa kos nya…

 8. Saya sangat berminat untuk mengikuti Umrah sebulah Ramadan 2011 ; saya seorang sahaja dan tak kesah berkongsi bilek dengan Jemaah lain. Boleh ke Daftar.
  TQ

 9. assalamualaikum Ustaz , Pergi dgn penerbangan mana and jika tinggal 2 orang sebilik berapa cost . Untuk sebulan bulan Ramadan.
  TQ
  Faridah

 10. Assalamualaikum ustaz, anak saya & kawan2 (berada di Alexandria tahun 1 kursus Perubatan, ingin mengikuti pakage umrah bln Ramadhan semasa cuti semester nanti. Mengikut pihak U(blm cfm) cuti akan bermula pertengahan Ramadhan-minggu ke2, tarikh rombongan tersebut 8/8/11, mereka masih menghadapi peperiksaan. Bolehkah tarikh tersebut ditunda?/mereka pergi lewat. Ingin tahu sekiranya dia menyertai rombongan tersebut bolehkah visa dia & 1@2 rakannaya dipanjangkan selama sebulan(visa umrah/ziarah) supaya beliau dpt beraya di sana bersama saudara rapat saya yg tinggal di Jeddah & Aziziah. Bagaimanakah caranya. Saya boleh menghubungi saudara saya tersebut. Sekian. T.kasih.

 11. salam,bagaimana aturcara umrah sebulan ramadhan 2012?berapa hari di madinah dan makkah?bulan bila dpt tau harga sebenar? sekian terima kasih.

 12. salam ustz , berapa harga daftar utk sebulan ramadhan?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: